Facebook Pixel

התקף פאניקה – מהו וכיצד מתמודדים?

רבים חווים התקפי חרדה- עם סיבה מזוהה המעוררת אותם או בלעדיה. התקף פאניקה יכול לתפוס כל אדם בכל מקום ובכל זמן. קיימים כיום אמצעים טיפוליים ,לרבות טיפולים אלטרנטיביים הנותנים מענה, מלא או חלקי, ומסייעים לשיכוך עצמת ההתקף ומאפשרים לאדם שנתקף חרדה להירגע.

ישנם מגוון טיפולים ובהם: טיפול ב
nlp ודמיון מודרך המסייע לשחרור חסמים ותקיעויות, מסייע לחיזוק ולשיפור הביטחון והדימוי העצמי, שחרור מחרדות, פוביות שונות, תלות, התמכרות, אובססיות שונות ועוד. שיטות נוספות כגון טיפול בתת מודע אפקטיבי לא רק כסוג של טיפול בהתקף פאניקה אלא בבעיות בריאותיות שונות, כגון מחלות ואלרגיות, שיפור התקשורת הבין אישית, יחסים זוגיים, שימוש ומיצוי המשאבים הפנימיים לגיוס כוחות להתמודדות עם התקפי חרדה ובעיות שונות.

התקף פאניקה הוא מצב, שבו הגוף מכין עצמו להתמודדות עם איום, אף שאין איום משמעותי במציאות. לבד מהתסמינים הפיזיולוגיים יש גם תסמינים קוגניטיביים; אדם חש כי משהו רע עלול לקרות, כי הוא הולך להשתגע או למות, חלילה. תחושה זו מלווה בפחד, ולא אחת גם במבוכה ובחוסר אונים.

התקף חרדה ( פאניקה) הוא אירוע חולף שיותר מ- 50% מהאוכלוסייה עתידה לחוות אותו בשלבי חיים שונים. יש מי שהוא מלווה אצלם בפעימות לב מואצות, בהזעה, ברעידות, בחיוורון, בבחילה, בסחרחורת ואף בתחושת חנק. לא פעם מתברר, בעקבות בדיקות, שאין כל סיבה וגורם פיזיולוגי לתופעה. על פי רוב מדובר בתופעה חולפת. אלא שהישנות תופעה של חרדה כללית, ברור כי מדובר בהפרעה בעייתית.

טיפול בהתקף פאניקה עשוי לכלול שימוש בתרופות נוגדות חרדה כגון ואליום, אסיבל ועוד.

כאשר אדם כלוא בתוך התקף פאניקה קשה לו לחשוב על סוגי טיפול שונים. למי ממכריו בכלל והקרובים לו בפרט מכירים אותו ויודעים כי הוא צפוי להיקלע למצבים של פאניקה, מומלץ להציע לו לקבל עזרה וטיפול גם ברפואה האלטרנטיבית. ייתכן שי צמחי באך עשויים לשכך מעת את עצמת החרדה ולהרגיע. ייתכן כי שימוש בדמיון מודרך ושימוש בתת מודע אף הוא עשוי להועיל.

חרף כל ההמלצות על סוגים ואופנים שונים של טיפול, חשוב להיות נוכח עם מי נתקפים התקף חרדה, לחבק, לחזק, לתמוך. לתת תחושה כי לא דובים ולא יער וכי הדבר המפחית והמבעית אינו קיים כלל. היות שכאשר אנשים נתקפים פאניקה קשה להם לחשוב בהיגיון. המרה השחורה משתלטת עליהם.

רצוי כמובן להגיע לפגישה עם פסיכיאטר, המכיר את התסמינים של התקפי חרדה ויודע לתת את הטיפול התרופתי שיחד עם שיטות טיפול חלופיות – ולא במקומן- יכול לקצר את משך הזמן של ההחלמה מההתקף.

כאשר צל ההר נדמה ונתפס כהר עצמו – לא בטוח כי הסבר מלומד על העדר הר יהיה, כשלעצמו, ה"תרופה" שתסיים את ההתקף. אם אדם יקר לכם נתקף לפעמים בחרדה, אל תהססו לבקש ייעוץ מגורם מקצועי כדי ללמוד כיצד תוכלו לסייע לו ולהקל עליו.

מי שרגילים להיקלע למצבים של פאניקה לומדים עם הזמן לזהות את התופעה ולהתמודד עמה באמצעות גיוס המשאבים הפנימיים אולם תמיד חשוב שיימצאו אנשים שיכולים לסייע – כל אחד בתחומו: פסיכיאטר, מדריכה בטיפול בnlp, מומחית בטיפול בתת מודע, מומחית בתחום צמחי באך וכל מה שעשוי לעזור ולהועיל ואין בו פוטנציאל של נזק.

אם אתם חולקים את חייכם עם אדם חרדתי שנתקף מדי פעם התקפי חרדה, חשוב שתלמדו על התחום כדי להקל עליו ועליכם את פרקי הזמן שבעיצומם הוא חש פאניקה וכתוצאה ממנה חווה מצוקה חריפה, שבה הכול נראה לו שחור וחסר מוצא.